DRKH

Keserű anyagok a bőrnek

Keserű anyagok és hatásuk a bőrre

A természetgyógyászatban évezredek óta nem titok, hogy a keserű anyagok támogatják az emésztést és hozzájárulhatnak a közérzethez. A tudósok azonban csak néhány évvel ezelőtt tudták bizonyítani a keserű anyag bőrre gyakorolt hatását. Ez teljesen új lehetőséget kínál a kísérő bőrápolásra, különösen a száraz, érzékeny bőrűek számára, akik hajlamosak neurodermatitisre vagy viszketésre.

Őrizd meg a bőr csodáját,
és kerüld el a sérült bőrbarriert

Bőrünk minden nap nagy dolgokat művel: Testünk legnagyobb szerveként megvéd minket a külső hatásoktól, például sérülésektől vagy hőtől, felszívja a hatóanyagokat és szabályozza testhőmérsékletünket.

De évtizedek óta egyre többen veszik észre a nyugati iparosodott országokban, hogy bőrük kevésbé képes ellenállni a mindennapi megterhelésnek. Még ha a bőrt érő igénybevétel pontos okai nem tisztázottak, feltételezhető, hogy többek között a környezeti hatások és a túlzott higiénia (például hosszú és forró zuhanyzás) a felelősek (1).

Milyen hatással vannak a keserű anyagok a bőrre?

Az emberi bőrnek vannak úgynevezett keserűanyag-receptorai. Amikor bizonyos növényi keserű anyagok (például a sárga tárnicsból származó amarogentin) a bőrre kerülnek, ezek a receptorokhoz kötődnek, és biztosítják a kalcium beáramlását a bőrsejtekbe. Ennek eredményeként védőfehérjék képződnek, amelyek a bőrbarrier felépítéséhez szükségesek. Más szóval: a keserű anyagok új erőt adhatnak bőrünknek!

Emellett a keserű anyagok serkentik a lipidek képződését, amelyek szintén részt vesznek a bőrbarrier építésében. E két fehérje- és lipidképződési módnak köszönhetően a keserű anyagok alkalmasak a száraz vagy a védőrétegében károsodott bőr ápolására. Így segítenek bőrünknek megerősödni a benne lévő hatásokat kihasználva! A Freiburgi kutatócsoport Christoph Schempp professzor bőrgyógyász és. Dr. Ute Wölfle biológus vezetésével bizonyította ezt (2).

Forrás: https://www.gesundheit.com/beauty-pflege/1/anti-aging-effekt-durch-pflanzliche-bitterstoffe

Keserű anyagok a neurodermatitisz alapvető ápolására

A neurodermatitiszre hajlamos bőr esetében nagyon fontos az alapápolás jól tolerálható krémekkel, amelyek erősítik a bőrbarriert.

A neurodermatitiszes betegek számára előnyös, hogy bizonyos keserű anyagok, például a sárga tárnicsból származó amarogentin erősítik a bőr védőrétegét. Ez a megerősítés egyre nehezebbé teszi az idegen anyagok behatolását a bőrön és ott gyulladások okozását. Ez a hatás különösen a klasszikus kezeléssel együtt használható a bőr ellenállóbbá tételére.

Erősítsd meg a bőrbarriert keserű anyagokat tartalmazó natúrkozmetikummal

A Christoph Schempp biológus és bőrgyógyász professzor vezette kutatócsoport a Freiburgi Egyetemi Kórházban végzett sokéves kutatás után VELAN márkanév alatt olyan bőrápoló termékeket fejlesztett ki, amelyek a bőrben található keserűanyag-receptorok felfedezését és azok hatásmechanizmusát használja fel. A Freiburgi Egyetem által szabadalmaztatott hatáselv a VELAN-t igazi újítássá teszi, különösen, ha a száraz, érzékeny, neurodermatitiszre hajlamos bőr ápolásáról van szó.

A Bitterstern termékcsalád is szeretne hozzájárulni a bőrbarrier természetes erősítéséhez. A keserű anyagok világában 30 éves tapasztalattal rendelkező márkaként szorosan együttműködünk a VELAN krém gyártójával. Partnerségünk eredménye a Bitterstern VELAN „gyors segítség” natúrkozmetikai keserűanyagokat tartalmazó krém.

Ez a natúrtanúsítvánnyal rendelkező és nyugtató krém a sárga tárnicsból származó keserű anyagokat tartalmazza, amelyek serkenthetik a bőr anyagcseréjét és erősíthetik a bőr védőrétegét. Ezért alkalmas a viszkető és száraz bőr, valamint a neurodermatitiszre hajlamos bőr kísérő ápolására.

Ráadásul a krém gyulladáscsökkentő hatását ellenőrzött vizsgálatok is igazolták, így nyugtató ápolásra is használható, például szúnyogcsípés esetén.

A cél: hagyni, hogy az igénybe vett bőr végre új erőre kapjon!

Források:
(1) Deutsche Haut- und Allergiehilfe e.V.: Neurodermitis – Ursachen und Auslöser.
https://www.dha-neurodermitis.de/neurodermitis.html
(2) Wölfle, Ute; Schempp, Christoph (2018): Bitterstoffe – von der traditionellen Verwendung bis zum Einsatz an der Haut. Zeitschrift für Phytotherapie 2018; 39(05): 210-215, DOI: 10.1055/a-0654-1711 https://www.thieme-connect.com/products/ejournals/pdf/10.1055/a-0654-1711.pdf
(3) Jachens Lüder (2012): Dermatologie. Berlin: Salumed

Ezek a termékek is érdekelhetnek Téged

Bitterstern VELAN “Gyors segítség” krém

Támogatja a bőr természetes védőrétegét.

Bitterstern gyógynövényes cseppek 10 ml

Az eredeti Bitterstern 17 értékes gyógynövénnyel.