DRKH

Egészségesen élni: áttekintés

Egészséges és hosszú élet – ez az, amiről sokan álmodoznak, és joggal. De hogyan érhető el ez a cél? És mit tartalmaz az egészséges élet? A Laetitia elmagyarázza, hogyan növelheted esélyeidet az egészséges életre és erősítheted immunrendszeredet.

Mit jelent "egészségben élni"?

Az egészséges életmód kérdése évszázadok óta foglalkoztatja az emberiséget. Alapvetően egy mondatban megválaszolható: Egészségesen élni azt jelenti, hogy tudatosan élünk. Számodra ez azt jelenti, hogy ismerned kell tested szükségleteit, és oda kell figyelned rájuk.

Ez egyrészt az étrendedre vonatkozik, másrészt arra, hogy eleget mozogsz-e, és milyen hozzáállással éled végig az életed. A következő részben többet megtudhatsz arról, mi tartozik az egészséges élethez.

Élj egészségesen: 10 tipp

Szeretnél végre egészségesen élni?
Ezek a tippek egy nagy lépéssel közelebb visznek a célodhoz:

1.

Legyen kiegyensúlyozott az étrended

A kiegyensúlyozott étrenddel fedezed fizikai szükségleteidet olyan tápanyagokra, mint a szénhidrátok, fehérjék és zsírok, valamint vitaminok és ásványi anyagok. A keserű ételek is fontos részét képezik a kiegyensúlyozott étrendnek, mivel javíthatják az általános közérzetet és megkönnyíthetik az emésztést.

2.

Fogyassz elég folyadékot

Egy felnőtt emberi szervezetnek testtömeg-kilogrammonként körülbelül 30-50 milliliter vízre van szüksége (átlagosan két-három literre) naponta, hogy a vér tudjon áramolni, a szerveket tápanyagokkal lássa el, és az anyagcsere működjön.

3.

Sportolj rendszeresen

A heti három-négyszeri legalább 30 perces edzés erősíti az immunrendszert és a szív- és érrendszert és megelőzheti a betegségeket.

4.

Mozogj a friss levegőn

Ha minden nap a friss levegőn mozogsz (pl. sétálsz), akkor csökken a vérnyomásod, oxigénhez jut a bőröd és csökkenthet a stressz.

5.

Nyugodj meg

Aki tartósan stresszes, nem csak gyakran szenved koncentrációzavarral és feszültséggel, hanem nagyobb a szívinfarktus és a stroke kockázata is. Ezért próbálj meg minden nap lazítani, és fordíts időt a pihenésre. A pozitív és optimista hozzáállás a stresszes helyzetek kezelésében sokat segíthet.

6.

Aludj eleget

A rendszeres pihenés mellett az alvás is elengedhetetlen az egészséges élethez. Az alvás fázisában a szervezet védekezőképessége és anyagcseréje helyreáll. Ezenkívül az agy feldolgozza az elmúlt nap történéseit. Az alváskutatók ezért hét és kilenc óra közötti alvást javasolnak minden éjszaka.

7.

Csak mértékkel fogyassz élénkítő szereket

Csak időnként és csak kis mennyiségben használj stimulánsokat, például édességet vagy alkoholt. Tanácsoljuk, hogy a dohányzásról is szokj le.

8.

Vegyél részt megelőző orvosi kivizsgáláson

Így mindig tájékozódhatsz egészségi állapotodról, és már korai stádiumban kezelheted a panaszaidait.

9.

Valósítsd meg magad

Végezz rendszeresen olyan tevékenységeket, amelyek boldoggá és elégedetté tesznek. A legjobb, ha sikerélményt szerzel. Így jobban úrrá lehetsz a mindennapi élet kihívásain.

10.

Maradj „szellemileg” fitt

Tedd próbára szellemi képességeidet úgy, hogy folyamatosan új ismereteket szerzel és edzed a memóriádat.

Méregtelenítés

Testünk minden nap csodálatos dolgokat művel, és ez egy igazi csoda. Azonban a stressz, a helytelen táplálkozás stb. kibillenthetik az egyensúlyból. Ennek egyik módja a méregtelenítés.

Bingeni Szent Hildegárd

Bingeni Szent Hildegárd az orvostudomány igazi úttörőjének számít. Itt megtudhatod, ki volt ő, mit csinált, és melyek a legfontosabb meglátásai a gyógynövényekről, az orvostudományról és a táplálkozásról.

Éberség a mindennapokban

Rohanó világunkban az éberség, a mindfulness egyre fontosabb szerepet játszik. Tudj meg többet arról, hogy valójában mi is a mindfulness, honnan ered, és hogyan alkalmazhatod a mindennapi életben.

Az immunrendszer erősítése

Immunrendszerünk felveszi a harcot a kórokozókkal, így megvéd bennünket például az olyan betegségektől, mint a megfázás, influenza. Emiatt az erős immunrendszer az egészséges élet elengedhetetlen része – ebből következik és egyben lehetővé is teszi! Ugyanakkor a legyengült immunrendszer egyebek mellett a fertőzésekre való fokozott fogékonyságban, a fáradtságban és a koncentrálási nehézségekben mutatkozhat meg.

Erősítsd immunrendszedet és építsd azt! Ügyelj arra, hogy vitaminokban, telített zsírsavakban és keserű anyagokban gazdag étrendet fogyassz! Sok alvással, napsütéssel és a friss levegőn való mozgással is erősítheted immunrendszeredet.

Miért élj egészségesen?
– Az 5 legfontosabb ok

Az egészséges életmód nem öncél, hanem jelentősen növeli az életminőséget. Meggyőződésünk, hogy az egészséges életmód boldoggá tesz! Miért?

1.

Kevesebb betegség:

A tudatos és figyelmes életmód kifizetődik, főleg idős korban, de itt és most is. Azoknál, akik egészségesen táplálkoznak és rendszeren mozognak, általában alacsonyabb a betegségek kockázata.

2.

Maradj fitt:

A fizikai és szellemi képességek gyakran hosszabb ideig megmaradnak az egészséges életmóddal, mint azoknál, akik egészségtelenül táplálkoznak, és nem mozognak eleget.

3.

Ínyencségek:

Bizonyos szokásokat, mint például a csokoládéevés, folytathatsz és élvezhetsz, ha betartod a mértéket.

4.

Egyensúly:

A mindennapi életben kiegyensúlyozottabb és hatékonyabb lehetsz.

5.

Jó közérzet:

Fizikai és mentális közérzeted jelentősen javulhat.

Egészségesen élni a legjobb években

Az életkor előrehaladtával az egészség egyre fontosabb szerepet játszik. Főleg, ha legszebb éveidet éled (40 és 50 között). Ekkor teljesen normális, hogy a tested bizonyos változásokon megy keresztül, vagy például kimerültnek érzed magad. A kimerültség gyakran a hormonális egyensúly következménye. De a szervezet túlsavasodása is lehet az oka – különösen, ha egy savképző étrend kibillentette a sav-bázis egyensúlyt. Főleg ilyenkor érdemes egészségesen táplálkozni, sportolni, és odafigyelni belső egyensúlyunkra!

Egészségesen a menopauza alatt

A hormonális változások komoly hatással lehetnek testi és lelki jólétünkre. A nőknél az úgynevezett menopauza a legszebb életkorban kezdődik: megváltozik a hormonháztartás, leáll a menstruáció, a nő terméketlenné válik. A menopauza a változókor végét jelzi.

Ezalatt a szervezet saját energiaigénye általában megváltozik. Éppen ezért az egészséges táplálkozás és a megfelelő mennyiségű testmozgás pozitív hatással lehet a menopauza alatti közérzetre. Ez vonatkozik a rendszeres relaxációs egységekre is, amelyek nélkülözhetetlenek az életminőséghez ebben a legjobb korban.

Élj egészségesen: termékeink

Termékeink képviselik az egészség teljeskörű megértését, amelyhez a hagyományos orvoslás, a természetgyógyászat és az empirikus orvoslás eredményeit egyesítjük. Azt is tudjuk, hogy sok ember számára nehéz holisztikusan egészséges életmódot folytatni a mindennapi élet sok zűrzavara közepette.

Éppen ezért 30 éve fejlesztünk különféle természetes és egészségtermékeket, amelyekkel támogathatod belső erőművedet.

Ezek a termékek is érdekelhetnek Téged

Bitterstern gyógynövényes cseppek 50 ml

Az eredeti Bitterstern 17 értékes gyógynövénnyel.

Bitterstern gyógynövényes cseppek 10 ml

Az eredeti Bitterstern 17 értékes gyógynövénnyel.