DRKH

Méregtelenítés*

Az emberi test valóban a természet remekműve. Minden nap olyan elképzelhetetlent tesz, mint például a természetes méregtelenítési folyamat, amely megvéd a mérgező anyagoktól és az anyagcseretermékektől. Azonban a helytelen táplálkozás, a sok stressz és a hektikus tempó miatt az anyagcseréd kibillenhet a ritmusból, és a szervezet saját méregtelenítő képessége is megsérülhet. Az alternatív gyógyászatban erre azt mondják, hogy úgynevezett “salakok” keletkeznek, amelyek az emésztőrendszerben rakódnak le, amit a hagyományos orvoslás vitat.

Bárhogy is nevezzük a pufferrendszerek és a méregtelenítő rendszerek terhelését, értékes tippeket adhatunk az étrendedhez és ahhoz, hogyan tarthatod egyensúlyban sav-bázis egyensúlyodat. Az alternatív gyógyászatban “méregtelenítő kúrának” is nevezett eljárással támogathatod ezt a méregtelenítő képességet, és segítheted szervezeted sav-bázis egyensúlyának helyreállítását és egészséged javítását. A jobb közérzetért és több energiáért a mindennapi élethez!

Jelent valamit nekem a méregtelenítés?

Ha arra vagy kíváncsi, hogy szükséged van-e a pufferrendszered kiegyensúlyozására alkalmas kezelési módra, ez a lista segíthet:

Mik azok a "salakok"?

Az alternatív gyógyászatban a “salakok” az anyagcsere salakanyagait és méreganyagokat, például a nehézfémeket vagy a penészt jelentik. Az emberi szervezetben található “hulladéktermékek” fogalmának azonban nincs egységes meghatározása. A hagyományos orvoslásban a “salakok” létezése erősen kétséges a tudományosan alátámasztott bizonyítékok hiánya miatt.

Mi az a méregtelenítés?
Így működik a méregtelenítéskúra

Az úgynevezett méregtelenítő kezelés során az a cél, hogy beavatkozz az anyagcsere-ciklusba, és segítsd a szervezeted megtisztulni. Az anyagcsere-ciklusodat úgy szabályozod, hogy csak könnyen emészthető, sok rostot tartalmazó ételeket fogyasztasz. Ezzel egyidejűleg sok folyadékkal és testmozgással aktiválod a szervezeten belüli szállítási rendszert.

A szervezet “méregtelenítéséhez” vagy regenerációjának elősegítéséhez a következők hasznosak:

A tisztító kúra időtartama

Az alternatív gyógyászat által javasolt „méregtelenítő kúráknak” nincs előírt időtartama. Gyakran azonban szó esik 3 napos méregtelenítő kúráról, 7 nap vagy 4 hét “méregtelenítésről”. Ha lassan akarsz hozzásszokni, egy rövidebb – például hétvégi – kúra a megfelelő választás. Például, ha sokat ettél a karácsonyi ünnepek alatt, és szeretnéd tehermentesíteni az anyagcserédet, három-hét nap jó kezdés. A 4 hétig tartó kúra segíti a szervek regenerálódását.

"Méregtelenítendő" ételek

A szervezet sikeres „méregtelenítéséhez”, vagy, ahogy mi nevezzük, a szervezet saját rendszereinek tehermentesítéséhez, egyensúlyba hozásához fontos, hogy egészséges és könnyen emészthető ételeket együnk. Mellőzzük az állati eredetű termékeket, ezért a “méregtelenítő kúrák” általában vegánok.

Ezek az ételek fogyasztandók a "méregtelenítő kúra" során:

Le kell azonban mondanod ezekről az élelmiszerekről :

Ételeidet mindig friss, lehetőleg szezonális alapanyagokból készítsd. Óvatosan párold a zöldségeket, hogy a vitaminok megmaradjanak. Este kerüld a nyers ételeket, mert hosszabb ideig tart az emésztésük. Ezenkívül fogyassz elegendő keserű anyagot, mivel ezek támogatják a májat. A csalánból, petrezselyemből, aranyvesszőből, pitypangból, máriatövisből vagy zsurlóból készült gyógyteák segítik a szervezet és a belek „méregtelenítését”.

A diéta vagy "méregtelenítés" egy napjának étkezési terve így nézhet ki:

Reggeli

Friss zöldség-gyümölcs turmix reggelire

Ebéd

Ebédre saláta, párolt zöldség vadrizzsel vagy teljes kiőrlésű tészta házi pestóval olívaolajból, dióból és bazsalikomból

Vacsora

Vacsorára zöldségleves teljes kiőrlésű kenyérrel

Fogyassz legalább három liter folyadékot, például egy liter gyógyteát és két liter vizet

Kerülni kell a rágcsálnivalókat, hogy tehermentesítsük a beleket. Az étkezések között mindig legalább négy óra teljen el. Szóba jöhet a bázikus böjt , mint a “méregtelenítés” egyik formája is.

Előzd meg a "salakot"

Annak érdekében, hogy csökkentsd a szervezeted kiegyensúlyozatlanná válásának kockázatát, amit az alternatív gyógyászat “salakképződésnek” nevez, követheted a diétás életmódot. Ez kiegyensúlyozott, növényi alapú étrendet jelent kiváló minőségű olajokkal, amelyek segítségével elősegítheted az anyagcserét. Ebbe az elegendő mozgás is beletartozik. Ez lehetővé teszi a vér jobb keringését, ami segíti a nyirokrendszert, és segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből.

* A “gyógyításon” olyan intézkedést értünk, amelyet korlátozott ideig hajtanak végre

Ezek a termékek is érdekelhetnek Téged

Bitterstern gyógynövényes cseppek 10 ml

Az eredeti Bitterstern 17 értékes gyógynövénnyel.

Bitterstern VELAN “Gyors segítség” krém

Támogatja a bőr természetes védőrétegét.