Cikória és grapefruit saláta tárkonyos öntettel gyümölcsös -kesernyés ízvilággal
A keserűnek megannyi csodálatos előnye van. Ez a finom, gyümölcsös friss saláta három összetevőből áll magas keserűtartalommal. További információk a témáról itt.
Hozzávalók 3 személyre:
• 2 közepes méretű cikória • 1 grapefruit • 100 gramm tejföl • ½ csokor friss vagy 1 teáskanál szárított tárkony • 1 evőkanál olívaolaj • 1 teáskanál méz • só és bors (fekete) • Ízlés szerint: közepesen csípős mustár
Elkészítés:
1.
A cikóriát megtisztítjuk, a külső leveleket leszedjük, hosszában kettévágjuk és eltávolítjuk a szárát. Ezután a cikóriát vékony karikákra vágjuk, enyhén megsózzuk és félretesszük.
2.
Meghámozzuk a grapefruitot, és egy darabban hagyjuk. Eltávolítjuk a belsejében lévő fehér hártyát, így megkapjuk a grapefruit húsát. Késsel óvatosan kivágjuk a közepét, a gerezdeket szétválasztjuk és kettévágjuk. A maradékot egy tál felett kinyomkodjuk.
3.
Tejfölt, tárkonyt, mézet, olívaolajat adunk hozzá, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tipp: Egy késhegynyi mustár (közepesen csípős) pikánssá teszi az öntetet.
4.
Ezután keverjük össze a cikóriát az öntettel és a grapefruit húsával és kész is 😊