DRKH

Cikória és grapefruit saláta tárkonyos öntettel gyümölcsös -kesernyés ízvilággal

A keserűnek megannyi csodálatos előnye van. Ez a finom, gyümölcsös friss saláta három összetevőből áll magas keserűtartalommal. További információk a témáról itt.

Hozzávalók 3 személyre:

• 2 közepes méretű cikória
• 1 grapefruit
• 100 gramm tejföl
• ½ csokor friss
vagy 1 teáskanál szárított tárkony
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 teáskanál méz
• só és bors (fekete)
• Ízlés szerint: közepesen csípős mustár

Elkészítés:

1.

A cikóriát megtisztítjuk, a külső leveleket leszedjük, hosszában kettévágjuk és eltávolítjuk a szárát. Ezután a cikóriát vékony karikákra vágjuk, enyhén megsózzuk és félretesszük.

2.

Meghámozzuk a grapefruitot, és egy darabban hagyjuk. Eltávolítjuk a belsejében lévő fehér hártyát, így megkapjuk a grapefruit húsát. Késsel óvatosan kivágjuk a közepét, a gerezdeket szétválasztjuk és kettévágjuk. A maradékot egy tál felett kinyomkodjuk.

3.

Tejfölt, tárkonyt, mézet, olívaolajat adunk hozzá, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tipp: Egy késhegynyi mustár (közepesen csípős) pikánssá teszi az öntetet.

4.

Ezután keverjük össze a cikóriát az öntettel és a grapefruit húsával és kész is 😊

Kóstoltad már a Bittersternt?

Bitterstern gyógynövényes cseppek 50 ml

Az eredeti Bitterstern 17 értékes gyógynövénnyel.

Bitterstern gyógynövényes cseppek 10 ml

Az eredeti Bitterstern 17 értékes gyógynövénnyel.