DRKH

Csalánspaetzle

A Spaetzle népszerű klasszikus a tésztafélék között. Ezzel a csalánspaetzle recepttel bizonyos gyógynövényes aromát és nagyszerű színt adhatsz a klasszikus spaetzle-nek. A csalán egyébként egész évben szüretelhető, frissen és szárítva is remek ízű.

Hozzávalók:

• 50 g csalán
• ½ teáskanál só
• 500 g liszt
• 5 tojás

Elkészítés:

1.

A csalánleveleket alaposan mossuk meg, majd szárítsuk meg.

2.

Blansírozzunk 50 g csalánt 200 ml vízben, majd a blansírozó vízben pürésítsük ½ teáskanál sóval.

3.

500 g lisztet és az 5 tojást tésztává dolgozunk és bő, sós vízben spaetzle szeletelővel lereszeljük.

4.

Ha a spaetzle felforrt, leszűrjük, és kész is a csalánspaetzle.

Tippünk:

Ehhez remekül passzol a vadfüves pesto.

Kóstoltad már a Bittersternt?

Bitterstern gyógynövényes cseppek 50 ml

Az eredeti Bitterstern 17 értékes gyógynövénnyel.

Bitterstern gyógynövényes cseppek 10 ml

Az eredeti Bitterstern 17 értékes gyógynövénnyel.