Osszuk el a csirkét, a kelbimbót és a salátát 3 tányérra, és öntsük le az öntettel.
A kelbimbó természetes módon sok keserű anyagot tartalmaz, amelyek nagyon egészségesek. Annak érdekében, hogy a rózsák kevésbé legyenek keserűek az elkészítés során, levághatjuk a szár egy részét, és eltávolíthatjuk a külső leveleket: itt található a legtöbb keserű anyag. A kelbimbó nagyon gazdag tápanyagokban és vitaminokban, segít a fogyásban, erősíti az immunrendszert, antioxidáns hatású és véd a rákkeltő anyagoktól.
A csirkemell sovány, és a jó panírozás segít a hús extra puhára sütésében. Zsemlemorzsa helyett zsenge zabpelyhet használunk. Értékes ballasztanyagokat és sok B-vitamint, cinket, szilíciumot és rezet tartalmaznak. Fontosak az anyagcseréhez, az immunrendszerhez valamint az egészséges bőr és köröm szempontjából.