DRKH

Zabpehellyel rántott csirkemell kelbimbóval és salátával

Ez az étel nem csak finom, hanem egészséges és könnyen elkészíthető. A ropogós zabpehely-panírozás különleges hatást kölcsönöz a csirkemellnek, a kelbimbó és a saláta pedig kiegyensúlyozott étkezést biztosít. Lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni ezt az ételt, és milyen hozzávalókra van szükséged.

Hozzávalók 3 személyre:

• 3 db csirkemell
• 2 tojás
• 120 g puha zabpehely
• 2 evőkanál chia mag
• 1 tk fokhagyma por
• 1 tk édes paprika
• 500 gramm kelbimbó
• 30 gramm vaj
• 50 g reszelt parmezán vagy Grada Padana
• 100 g saláta keverék
• 1 narancs
• 3 evőkanál olívaolaj
• só, bors

Elkészítés:

1.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.

2.

Egy tálban összekeverjük a zabot, a chia magot, a fokhagymaport, a paprikát, 0,5 teáskanál sót és borsot.

3.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét külön tálba tesszük, és villával enyhén felverjük.

4.

A csirkemellet megmossuk, szárítjuk. Először a húst mártsuk bele a tojásfehérjébe, majd forgassuk bele a zabpehely keverékbe, terítsük el a tepsiben, és csepegtessünk rá 1 evőkanál olívaolajat.

5.

A vajat felolvasztjuk és a tepsire kenjük, megszórjuk a parmezánnal. Eltávolítjuk a kelbimbó külső leveleit, és kettévágjuk a virágokat. A kelbimbót vágott oldalukkal lefelé rétegezzük a parmezán keverék tetejére, és kenjük meg 1 evőkanál olívaolajjal.

6.

Süssük a csirkét és a kelbimbót 25-30 percig.

7.

A narancsot félbevágjuk. Az egyik felét kinyomkodjuk és összekeverjük 1 evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal. A másik felét meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A salátát és a narancsot egy tálba tesszük és összekeverjük.

8.

Osszuk el a csirkét, a kelbimbót és a salátát 3 tányérra, és öntsük le az öntettel.

9.

9. Jó étvágyat! ☺

Hasznos információk:

A kelbimbó természetes módon sok keserű anyagot tartalmaz, amelyek nagyon egészségesek. Annak érdekében, hogy a rózsák kevésbé legyenek keserűek az elkészítés során, levághatjuk a szár egy részét, és eltávolíthatjuk a külső leveleket: itt található a legtöbb keserű anyag. A kelbimbó nagyon gazdag tápanyagokban és vitaminokban, segít a fogyásban, erősíti az immunrendszert, antioxidáns hatású és véd a rákkeltő anyagoktól.


A csirkemell sovány, és a jó panírozás segít a hús extra puhára sütésében. Zsemlemorzsa helyett zsenge zabpelyhet használunk. Értékes ballasztanyagokat és sok B-vitamint, cinket, szilíciumot és rezet tartalmaznak. Fontosak az anyagcseréhez, az immunrendszerhez valamint az egészséges bőr és köröm szempontjából.

Kóstoltad már a Bittersternt?

Bitterstern gyógynövényes cseppek 10 ml

Az eredeti Bitterstern 17 értékes gyógynövénnyel.

Bitterstern gyógynövényes cseppek 50 ml

Az eredeti Bitterstern 17 értékes gyógynövénnyel.